Opdracht 4

Social media en online partners

Inleiding
Wanneer je hebt bedacht waar je het over wilt hebben in je online community is het belangrijk om te bepalen met welke middelen je dit wilt doen. Ook hierbij is het van belang om keuzes te maken. Je hebt tenslotte geen tijd om overal tegelijkertijd te zijn online. En het moet wel realistisch blijven, niemand verwacht van een merk dat het op alle sociale media platforms aanwezig is. Maar mensen verwachten wel dat als je aanwezig bent je ook een verzorgd beeld van je merk geeft. Maak daarom keuzes! Verkoop je een fotogeniek product kies dan naast Facebook voor Pinterest of Instagram en besluit bijvoorbeeld om geen Twitter account aan te maken. Wanneer je juist een informatieve site runt of een dienst verkoopt dan is Twitter weer heel interessant.

Naast je sociale media kunt je online natuurlijk allerlei partnerships aangaan. Een goed idee, want het versterkt ook nog eens je vindbaarheid (hoe vaker jouw webadres wordt genoemd online hoe hoger Google je in de ranking plaatst). Daarnaast kan een bepaald partnership je imago versterken. Wanneer je een modemerk verkoopt is het fijn wanneer de grote modeplatforms jouw product laten zien. Ook kun je je product aanmelden voor Groupon of kun je affiliates zoeken die jouw product (tegen een percentage) op hun site willen plaatsen, waar bezoekers worden doorgelinkt naar jouw webwinkel.

Opdracht
Voor deze opdracht bepalen we in eerste instantie de juiste sociale media voor jouw bedrijf. Kies van de grootste en belangrijkste aanbieders (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google +, Youtube, Instagram) twee accounts die voor Fine Fleur het meest interessant zijn. Vul het antwoord met motivatie in op het reactieformulier.

Wanneer je dit gedaan hebt doe dan een kort onderzoekje online (van maximaal 5 minuten) naar voor jouw interessante partners. Noem ten minste een partner of deal (zoals Groupon) die voor Fine Fleur interessant kan zijn. Vul het antwoord in op het reactieformulier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s